10/04      FC DE KILO       - RODE DUIVELS
17/04      SPORTMAN         - FC DE KILO
01/05      Beker

FC DE KILO - ALFA 3 - 3
Om het verslag met de woorden van mijn voorganger te beginnen : het was een stralende dag en de spelers genoten tijdens de opwarming van een zomers zonnetje vooraleer de wedstrijd gezwind te starten …. ;; Amper twee minuten waren verstreken toen Tom op rechts de bal kreeg toegespeeld, vlotte aanname, dribbel richting centrum van het veld en dan een pegel die onder de lat n doel verdween. 1-0 en wat een droomstart ! Lang konden we echter niet genieten van deze openingsgoal want enkele ogenblikken later stond het al 1-1. Een matig bezoekend schot glipte door de handen én door de benen van onze doelman …. We waren wat aangeslagen en Alfa deed er nog een schepje bovenop. Een scherpe counter op rechts, gemeten voorzet en een spits die tussen 3 thuisverdedigers (!?!) vrij mocht inkoppen. We trachtten het evenwicht te herstellen maar kwamen steeds een stapje tekort tegen een vlot combinerend Alfa. Via een nieuwe aanval namen ze zelfs een 1-3 voorsprong. Opnieuw ging de thuisgoalie niet geheel vrijuit waardoor de bezoekers de bal maar voor het intikken hadden. Wat we ook probeerden, niks leek te lukken. En dan kwam het verlossende rustsignaal. Tijd om even de koppen bij elkaar te steken. De tweede helft kwamen we heel wat sterker voor de dag. Nu mocht vooral Alfa achter de bal aanlopen. Dit leidde blijkbaar tot frustratie want na een corner vond een Alfa-verdediger het nodig om in het strafschopgebied wat na te trappen. Penalty dus die feilloos werd omgezet door Tom. Alfa herstelde geleidelijk aan het evenwicht en miste op een haar na de 2-4. Meer geluk voor ons want op één van de vele inworpen van Tom kon Alexander binnen koppen. 3-3 met nog luttele minuten op de klok. De wedstrijd kabbelde naar het einde en we mochten ons opmaken voor een strafschoppenreeks. Daarin gingen we het best van start, Alexander had de kwalificatie aan de voet maar uiteindelijk moesten we de duimen leggen. Het penalty-verloop : Tom scoort 1-0 Alfa scoort 1-1 Benny mist 1-1 Alfa mist 1-1 Peter scoort 2-1 Alfa mist 2-1 Joeri scoort 3-1 Alfa scoort 3-2 Alexander mist 3-2 Alfa scoort 3-3 Geert scoort 4-3 Alfa scoort 4-4 Eric scoort 5-4 Alfa scoort 5-5 Gino scoort 6-5 Alfa scoort 6-6 Toni mist 6-6 Alfa scoort 6-7 …… Deze wedstrijd verdiende geen verliezer maar dit is nu eenmaal voetbal. Vorig seizoen werd het ook 3-3 in de Bekercompetitie en gingen we er ook uit met de penalties maar op het einde van het seizoen werden we wel vice-kampioen. Als dat een voorteken is dan staan we er goed voor, mijn gedacht ….. Op naar de eerste competitiewedstrijd tegen “Joenaitit Uustakker” .